Actualitat & Psicologia

Què és l’ansietat ?

Logo Doctoralia Reviews
+ 174
reviews

“No content amb els sofriments reals, l’ansiós s’imposa els imaginaris” E.M. Cioran.

Per parlar d’ansietat hem de parlar de por. Aquesta darrera es una percepció que provoca una emoció que al seu torn genera una resposta neurofisiològica caracteritzada, entra d’altres, per símptomes com ; palpitacions, tremolors, hipersudoració, dificultat respiratòria, sensació d’opressió al pit, sensació de pessic a l’estómac. L’experiència es viu a nivell psicològic com una inquietud interior, desassossec e inseguretat.

L’Ansietat és un mecanisme natural que ens permet estar alerta davant de situacions extraordinàries que poden representar, d’alguna manera, un potencial “perill” per a la persona per les conseqüències que poden derivar-se (Conduir per una carretera emboirada, por escènica, afrontar un període d’exàmens, etc.) Sentir la reacció fisiològica de l’ansietat en un determinat moment ens ajuda a mantenir-nos enfocats en allò que hem d’atendre.

Així com la por es genera davant quelcom concret, quan la persona sent ansietat durant un llarg període de temps, sense que hagi una situació que la justifiqui , genera una vivència de temor davant quelcom difús, inconcret e indefinit, que condiciona la seva vida. Sense estratègies d’afrontament la persona pot sentir-se cada dia més vulnerable en la seva experiència podent arribar a sentir angoixa e inclús experimentar atacs de pànic.

En la nostra consulta de psicologia a Terrassa som especialistes en el tractament de problemes d’ansietat, estrès i atacs de pànic. Una problemàtica que , malauradament, cada cop pateixen més persones. Si t’identifiques amb l’explicació anterior, i vols iniciar tractament o rebre més informació, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Skip to content